Villa aan het water in Lent

Nieuwbouw

Boeijenjong Architecten werd gevraagd het ontwerp te maken voor een grote, vrijstaande familievilla aan de Zandse plas in Lent. Het doel van het ontwerp was om optimaal gebruik te maken van deze prachtige locatie aan het water met al zijn kwaliteiten. Hierbij valt te denken aan de mooie bezonning en het magnifieke uitzicht op een plas die uiterst geschikt is voor recreatie. Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp waren een sterke relatie met het water en de tuin, veel licht en privacy en een onderhoudsarme woning door gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen.

De villa kenmerkt zich door een horizontale belijning, warme materialen als hout en metselwerk in combinatie met een moderne afwerking van gevelstucwerk en veel glas in slanke, aluminium kozijnen.