Verduurzaming en ophoging vrijstaande woning Heilig Landstichting

Renovatie en verduurzaming

Boeijenjong Architecten maakte het ontwerp en verzorgde de vergunningsaanvraag voor de verduurzaming en ophoging/uitbreiding van een onder architectuur ontworpen vrijstaande jaren ‘70 woning in Heilig Landstichting.

De villa was toe aan grootschalig onderhoud waarbij ook de kap vervangen moest worden. Dit gaf aanleiding tot de keuze om de goot te verhogen en meer bruikbare ruimte te creëren op de verdieping.

De woning zal volledig van buitenaf worden geïsoleerd middels een gevelisolatiesysteem. De kozijnen worden vervangen door aluminium kozijnen. Met deze wijzigingen brengen we het gebouw naar de hedendaagse standaarden en is het mogelijk om de woning volledig energieneutraal te maken.

In het ontwerp zijn de kwaliteiten van de jaren ’70 bungalow behouden en tegelijkertijd zijn er hedendaagse wensen aan toegevoegd op het niveau van nieuwbouw. De commissie Beeldkwaliteit Berg & Dal, sprak haar waardering uit voor “het goed doordachte plan en de zorgvuldige uitwerking ervan. De voorgestelde uitbreiding is passend bij de woning en ondergeschikt hieraan. Met de renovatie krijgt de woning een geheel nieuwe frisse eigentijdse uitstraling die passend is in het straatbeeld van andere nabij gelegen woningen met een eigentijdse uitstraling.

Lees hier meer over onze visie op duurzaamheid.