Tappers Nijmegen

Horeca

Tappers. Mede mogelijk gemaakt door…

Een kijkje in de koppen van zij die Tappers mede hebben bedacht en vormgeven! We trappen ‘m af met Ward Boeijen van Boeijenjong Architecten.

——–

Ha Ward! Wij zijn benieuwd: wie ben jij en wie zijn Boeijenjong Architecten?

W: Ik ben Ward Boeijen, eigenaar van Boeijenjong Architecten. Bij Boeijenjong Architecten wordt gewerkt aan een breed scala van architectonische en bouwkundige projecten. Als jonge architect heb ik geen vooringenomen mening over het uiteindelijke beeld. Iedere opdracht verdient een individuele aanpak waardoor altijd een uniek ontwerp ontstaat.

Tappers lijkt een prachtige horecazaak te worden! Wat is jouw rol hierin?

W: Als architect heb ik het bouwkundige ontwerp uitgewerkt dat aansluit bij het concept van Tappers en het interieurontwerp van Sonja van Do It Creative. Daarnaast heb ik de vergunningprocedures voor onder andere brandveiligheid, akoestiek en de monumentencommissie verzorgd.

Hoe is jouw bouwkundige ontwerp tot stand gekomen? En waar kwam de inspiratie voor Tappers vandaan?

W: Het ontwerp van een horecazaak komt voort vanuit een helder horecaconcept in combinatie met een uniek pand of locatie. Het concept was in dit geval heel helder: een unieke setting waar je je eigen bier kan tappen en waar je verrast wordt met prachtige audio en visuals. De spectaculaire plafondverlichting is bijvoorbeeld alleen al een reden om een keer te komen kijken. Het betreft verder een locatie met een grote horecageschiedenis. Het pand deed bijvoorbeeld vanaf 1930 dienst als casino, maar later is er ook de bekende Billabong in gevestigd geweest. Deze geschiedenis laten we dan ook zien in het interieur. Zo staat de bar weer op de originele locatie en worden de pui en entree in ere hersteld.

Dat klinkt goed. Hoe kun je Tappers qua ontwerp omschrijven?

W: Het interieur, in een van de oudere horecalokalen van Nijmegen, bezit een prachtige combinatie van klassieke, warme materialen die zorgen voor de geborgenheid die je in een café kan verwachten. Aan de andere kant vormen de grote wandschildering en bijzondere plafondverlichting een verfrissend contrast. Tezamen creëert dit een sfeer en totale beleving waar iedereen zich thuis zal voelen. De diverse meubels en zitplekken zorgen tot slot voor een bijzondere dynamiek.

Heb je nog een leuk weetje voor ons van jouw kant over het Tappers-project?

W: Vooral het strippen van het bestaande interieur was interessant. Door de jaren heen zijn er veel lagen over elkaar geplaatst en bij het slopen kwam de hele horecageschiedenis langs zoals oude boogconstructies en verschillende wandkleuren. Dit gaf enerzijds inspiratie maar zorgde anderzijds dat het ontwerp vaak herzien moest worden.

Vaak herzien en binnenkort voor iedereen te zien! In 1 zin: Wat ervaar je als gast straks bij Tappers?

W: Een verrassend horecaconcept met verschillende eyecatchers in een pand waarin klassieke en vernieuwende architectonische elementen samenkomen.

——–

Een fijne en hele kundige vent, die Ward. Bekijk meer van zijn werk op www.boeijenjong.nl .