Tandarts praktijk Nijmegen

Interieur

Deze tandartspraktijk is gerealiseerd in een karakteristiek bestaand pand in het hart van Nijmegen. In het pand bevindt zich een tweetal tandartspraktijken, waarvan er een door Boeijenjong Architecten is aangepakt. In de tandartspraktijk is met behoud van de bestaande klassieke ornamenten een ruime behandelkamer met moderne apparatuur gerealiseerd. Ergonomie voor zowel de tandarts als de patiënt stond hierbij centraal. Tevens is er door de positionering van de verschillende meubels en bureaus een duidelijke overgangszone gemaakt. Zo is duidelijk wat openbaar is voor de patiënt en wat het werkgebied is van de tandarts.

Omdat Boeijenjong Architecten de prachtige ornamenten in het plafond wilde behouden, is ervoor gekozen om alle leidingen in de vloer weg te werken. Je kijkt vanuit de tandartsstoel immers vaak naar het plafond.

De karakteristieke elementen van het pand zijn in de behandelkamer volledig intact gebleven, de behandelkamer is een lichte en open werkomgeving. In de serre worden verschillende tandheelkundige elementen tentoongesteld.

VvAA – in het hart van de gezondheidszorg