Studentenhuisvesting Wageningen

Renovatie

KEK dnl | vormgevers bno en Boeijenjong Architecten hebben samen de opdracht gekregen een visie te ontwikkelen op de toekomst van de vier sterflats in Wageningen. Deze vier flats zijn in bezit van Idealis Eigen Wijs Wonen en bieden huisvesting aan circa 2.000 studenten.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in een multidisciplinair team met daarin een stedenbouwkundige, een landschapsarchitect (ESScapes), een interieurarchitect (KEK dnl) en een architect (Boeijenjong Architecten) en in samenwerking met de projectgroep van Idealis.

Het doel is om het uiteindelijke ontwerp geleidelijk aan uit te rollen over de vier sterflats. Idealis wil de vier sterflats toekomstbestendig maken voor de aankomende 20 jaar. Zij wil dat bereiken door het creëren van een duidelijke herkenbaarheid van Idealis, eenduidigheid in de communicatie voor studenten, een eigentijdse vormgeving voor binnen en buiten en aandacht voor de kernwaarden:

solide, open, logisch, vanzelfsprekendheid, betrokken, aangenaam, sociaal, veilig, kostenneutraal en samen.

De sterflats moeten een plek worden waar studenten elkaar ontmoeten. Een voorbeeld voor gedegen en duurzame studentenhuisvesting.

SAMEN MET

 * KEK dnl interieur architecten

 * ESscapes landschap architecten