Schuurwoning Mierlo

Nieuwbouw

In het nieuw ontwikkelde buitengebied van Mierlo Geldrop werdt Boeijenjong architecten gevraagd een energie positive schuurwoning te ontwerpen die past in zijn omgeving.

 

Ontwerp

Een schuurwoning kenmerkt zich door de eenduidige hoofdvorm. Een zadeldak waar de kap ook een goothoogte van ca 4 meter begint. Ontwerp

Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van schuren die je op het Brabantse platteland tegen komt. De spanten construcite in het zicht zorgen er voor dat buiten en binnen een relatie met elkaar hebben. De grote verranda waarboven het dak oversteek zorgt er niet alleen voor dat er een geleidelijke overgang ontstaat tussen binnen en buiten. Het overstek zorgt er tevens voor dat zon uit het zuiden buitenblijft.

 

Materialisatie

Er is een combinatie gemaakt waarin nartuurlijke materialen en traditionele hollande bouwmaterialen.

De  houten gibinten wit pleisterwerk en valkke keramisch dakpannen met geintergreerde zonnepanelen samen. Zorgen voor een eigentijdse uitstraling.

 

Bouwmethode

De woning is opgebouwd in geprefabriceerd houtskeltebouw.  Op deze manier is het mogelijk de bouwtijd te verkorten waardoor ook de bouwkosten gereduceerd kunnen worden. De woning heeft geen gas aansluiting en full elecrtric uitgevoerd met infrarood warmtebronnen. In combinatie met een warmtepomp.

Boeijenjong heeft ruimer ervaring met zelfstandige ontwerpen van vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele vrijekavels te koop in de luchenwaaranders in Mierlo. Wij helpen u graag de mogelijkheden te verkennen neem gerust vrijblijvend contact op.