Restaurant Steven Nijmegen

Interieur

Onze interieurarchitect Joyce Kawaters is gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuw restaurant in de Stikke Hezelstraat in Nijmegen: Steven. De vraag was niet alleen gericht op een interieurontwerp, maar juist op het totaalconcept inclusief huisstijl, logo en kleurstelling van de website.

Een belangrijk uitgangspunt is dat restaurant Steven qua uitstraling toegankelijk moet zijn voor iedereen, maar wel een nieuwe, eigen uitstraling krijgt passend bij zowel lunch, borrel als diner. De vele houttinten geven overdag een gezellige en knusse sfeer terwijl de bronzen spiegels en LED verlichting bij de toiletten en bij het logo voor de spiegel ‘s avonds juist een hippe uitstraling creëren.

Het behang is een samenwerking van Arte en Moooi. Het behang van Moooi is als uitgangspunt gebruikt voor de kleurstelling van het hele restaurant. Zo komt de beige achtergrond terug in de lage zitbanken en in de basis van de meeste lage stoelen. De blauwe, groene en oranje eyecatcher-kleuren komen terug als accent in sommige stoelen en barkrukken. Het koninklijke rood uit het behang is juist weer zichtbaar bij de toiletten. De toiletten zijn volledig gerealiseerd in deze kleur wat in contrast staat met de rest van het restaurant en juist voor balans zorgt.

Er is een prettige afwisseling in zithoogtes gecreëerd zodat er voor alle bezoekers een gewenste zitplek met divers uitzicht is. Zo hebben de comfortabele zitbanken zicht op het restaurant en kijkt de lange bar aan het raam juist uit op het terras en de gezellige winkelstraat.

Bij binnenkomst heeft een bezoeker in eerste instantie drie zichtpunten. Het eerste aanzicht is de bar, het feitelijke hart van de zaak en belangrijk uitgangspunt in het ontwerp: deze mocht de aandacht trekken! Dit is gerealiseerd met verschillende materialen in een koninklijk blauwe kleur zoals de glanzende tegels en de golvende onderkant van de bar, maar ook met messing details en een bronzen spiegel als achterwand.

De kleinere hoek bij de toiletten moest een echte eyecatcher worden, bedoeld als een aantrekkelijke, uitnodigende zitplek. Het Arte en Moooi behang, de achterwand met bronzen spiegel inclusief LED logo en aantrekkelijke planten maken deze hoek extra uitnodigend.

Tot slot is er het restaurantgedeelte met volledig zicht op het buitenterras en de binnentuin. Het buitengedeelte is sfeervol aangekleed met verlichting wat ‘s avonds de gezelligheid voor zowel buiten als binnen vergroot. Om dit te accentueren en de zichtlijn te behouden, is er een halfhoge roomdivider ontworpen welke meeloopt met de breedte van het restaurant. Deze roomdivider is voorzien van houten latjes en gevuld met planten en creëert tevens losse zitplekken terwijl de openheid van het restaurant en de zichtlijn naar buiten gewaarborgd blijft.

Restaurant Steven in Nijmegen opent begin mei haar deuren. In de buurt Nijmegen schreef al een korte sneak peak.