Notariswoning Bemmel

Nieuwbouw

Boeijenjong Architecten is gevraagd om aan het beschermde dorpslint van Bemmel(gemeente Lingewaard) een statige notariswoning te ontwerpen met maximale licht- en ruimtebeleving.

Kenmerken

Een notariswoning kenmerkt zich door een klassiek, tijdloos karakter, statige symmetrie en een schildkap. Bij het ontwerpproces hebben we ons laten inspireren door verschillende monumentale notariswoningen uit de Betuwe. Deze woningen zijn statig, maar niet overdadig gedecoreerd. De notariswoning is op het landgoed het middelpunt van verschillende gebouwen. Om deze reden is ook gekozen voor een losstaande schuur met zadeldak. De verbinding tussen deze twee gebouwen is gemaakt middels een carport.

Details

De wit gekeimde gevel met antracietkleurige plint zorgt voor een statige uitstraling waarbij de zwart-antraciete kozijnen de woning een eigentijds karakter geven. De achterzijde kenmerkt zich door de brede 4-seizoenen pui en het grote dakterras met openslaande deuren. Vanuit de woning wordt hierdoor een bijzonder weids uitzicht zichtbaar.

Duurzaamheid

De woning bevat een warmtepomp waarmee men de woning zowel verwarmt als koelt. De zonnepanelen zijn vanaf de straatkant niet zichtbaar en tasten het aanzicht van de notariswoning niet aan.

Plattegrond

De plattegrond van de woning is verrassend. Zo staat de trap bijvoorbeeld symmetrisch in de woning en zorgt de prachtige vide voor een verbinding van de verschillende verdiepingen. De plattegrond houdt zorgvuldig rekening met de lichtinval waardoor prachtige plekken en een goede verbinding met buiten ontstaan. Op de verdieping zijn de belangrijkste slaapkamers gekoppeld aan het terras.

Architect notariswoning

Er zijn vele variaties mogelijk op dit type woning. Wij helpen u graag bij het verkennen van de mogelijkheden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.