Dakterras Nijmegen

Daktuin

Oase van rust boven het centrum van Nijmegen

Midden in het centrum van Nijmegen, boven op een voormalige handelsgebouw uit de jaren 30, herontwierp Boeijenjong Architecten een dakterras met verschillende niveaus. Binnen een concept van verschillende horizontale en enkele verticale schijven werden de verschillende activiteiten aaneen geschakeld: eten, chillen, tuinieren, kijken. Verbindingen tussen deze verschillende daken werden gelegd door slanke Trappen en zitelementen.
Het geheel kenmerk zicht door het hoge afwerkniveau waarbij er gekozen is voor Zuid-Amerikaans hardhout , genaamd ipé. Deze houtsoort is perfect geschikt om op blote voeten te belopen: door zijn hoge dichtheid splinter het hout niet.
Om het daglicht in de ondergelegen ruimtes te kunnen waarborgen, .is er gekozen voor beloopbare daklichten. In het ontwerp is ook gezocht naar het hergebruik van al bestaande elementen. Zo werden er oude hekwerken opnieuw toegepast.
Op het grootste terras bevindt zich een zwembad dat in de zomermaanden voor afkoeling kan zorgen. In de wintermaanden ga je lekker in de glazen kas zitten.