Autoshowroom Hoevelaken

Utiliteitsbouw

Autoshowroom Hoevelaken

Boeijenjong Architecten verzorgde het unieke ontwerp en de bouwkundige uitwerking van dit bedrijfspand in Hoevelaken. Om tot deze stedenbouwkundige inpassing te komen, is er uitvoerig contact geweest met de gemeente Nijkerk en omgevingsdienst de Vallei.

ca 2000 m²

De uitstraling van de showroom is het visitekaartje van het autobedrijf. De auto zal in het ontwerp altijd centraal moeten staan, de architectuur moet hier aan ondersteunen. In het ontwerp is de auto dan ook de inspiratie. Het gebouw bestaat uit een stalen frame en is met stalen gevelbeplating bekleed. De verblijfsruimtes zijn op een luxe niveau afgewerkt. De combinatie van staal met luxe afgewerkte houten elementen zorgt voor de gewenste uitstraling.

Als architect is het belangrijk de juiste afwegingen te maken tussen uitstraling en praktisch gebruik. Zo is op de begane grond gekozen voor veel roldeuren zodat de auto’s gemakkelijk naar buiten gereden kunnen worden. Op de verdieping zullen de auto’s gestald worden die van grotere waarde zijn en die minder vaak rouleren.

Duurzaamheid is bij bedrijfsgebouwen net zo belangrijk als bij een woning. Het hele gebouw is dan ook op een hoog niveau geïsoleerd. Alle energie die het gebouw verbruikt, wordt opgewekt middels het grote aantal zonnepanelen op het dak. De energie die overdag niet wordt gebruikt, wordt opgeslagen in een batterij waarmee ’s avonds en ’s nachts in de energiebehoefte kan worden voorzien.