Start bouw duurzaam nieuwbouw bedrijfsgebouw NYMA Nijmegen

Start bouw bedrijfsgebouw Woud Nijmegen

Nadat het aangepaste ontwerp- en vergunningstraject door Boeijenjong Architecten was afgerond, is er gestart met de bouw van het duurzame nieuwbouw bedrijfsgebouw “Woud” aan Kavel 7 op het NYMA terrein in Nijmegen.

Het betreft een bedrijfsgebouw dat opgedeeld is in vier gelijke delen. Het oorspronkelijke plan bleek zowel qua kosten als door de bouwkundige complexiteit niet goed realiseerbaar. Boeijenjong Architecten is vervolgens benaderd om het bestaande plan te rationaliseren zodat het technisch en binnen budgetten uitvoerbaar werd.

Er is in deze aanpassing gekozen voor een meer traditionele bouwmethode die past bij het toekomstig gebruik. Het duurzame gebouw krijgt extra isolatie, een sedum dak, zonneschermen, zonnepanelen, zuinige airco’s en er wordt regenwater opgevangen en gebruikt.

Lees hier meer over onze visie op duurzaamheid.