Boeijenjong Architecten winnaar publieksprijs

Met trots heeft Boeijenjong Architecten afgelopen week de publieksprijs van de Architectuurprijs Nijmegen in ontvangst mogen nemen voor de Achtertuin.

“Ook het publiek kon een favoriet kiezen. Ruim 1000 mensen bracht een geldige stem uit. Dat leverde tot het einde een spannende strijd op. Winnaar met 10% van het te verdelen punten werd De Achtertuin, gebouwd in opdracht van Brent Roozendaal en Diede van Overbeek naar een ontwerp van Boeijenjong Architecten. Met bijna 9% van de stemmen werd het Maria Montessorigebouw (architect Inbo, opdrachtgever Radboud Universiteit) gekozen als tweede favoriet. Met bijna ruim 8% van de stemmen werd restaurant Brass (Bob Romijnders Architectuur + Interieur BV) de derde favoriet van het publiek.”

De scholencampus Het Rijks en Jorismavo is de grote winnaar geworden van de vakjuryprijs. De duurzaamheidsprijs is toegekend aan het project Zuiderveld – Ecodorp Nijmegen.

Lees hier het hele persbericht met een omschrijving van alle winnaars.

Alle projecten zijn ook weergegeven op een routekaart welke gratis verkrijgbaar is bij VVV Nijmegen en te downloaden via de website van het Architectuurcentrum Nijmegen.