Renovatie monumentale boerderij Leuth

De uitvoering van de renovatie, verduurzaming en splitsing van een monumentale boerderij in Leuth, gemeente Berg en Dal, is recent voltooid! Boeijenjong Architecten maakte hiervoor in 2020/2021 het ontwerp. Het betreft een monumentale hallenhuisboerderij waarvan het voorhuis al werd bewoond en waarvan de deel, de voormalige stal, inmiddels is gerenoveerd en afgesplitst als woning. In de gevel bevinden zich diverse stalen en houten ramen afgewisseld met staldeuren. Binnen deze openingen zijn de ramen op sommige plekken tot aan peil geopend om de relatie met buiten te versterken. Een groot deel van de betonramen is behouden. Door de thermische schil binnen de steensmuur te plaatsen, was het met minimale ingrepen aan de gevel mogelijk om de boerderij te verduurzamen. De renovatie heeft in nauwe samenwerking plaatsgevonden met de gemeente Berg en Dal en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen.

Meer informatie over de renovatie van deze monumentale boerderij in Leuth

Meer informatie over de Erfgoedverordening Gemeente Berg en Dal 2021