Nieuwbouwwoning Ewijk: Welstand akkoord

Welstand Beuningen is akkoord gegaan met het ontwerp voor een nieuwbouwwoning in Ewijk. Als voor de (ver)bouw van een woning een omgevingsvergunning nodig is, is tegelijkertijd ook een welstandadvies nodig. In een welstandscommissie wordt besloten of het ontwerp voldoet aan de voorwaarden van de welstandsnota. In deze nota, welke per gemeente vastgesteld is, wordt ingegaan op de relatie tussen een bouwwerk en zijn omgeving. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan detaillering, materiaalgebruik, de kleur en de architectuur van bouwwerken. Meer informatie over de welstandsnota van de gemeente Beuningen vindt u hier. Meer informatie over de Uitwerkingsnota Beeldkwaliteit van de gemeente Nijmegen vindt u hier en hier.

Voor deze nieuwbouwwoning in Ewijk is gekozen voor een eigentijdse woning met een klassieke hoofdvorm. Een bouwlaag met kap met grote overstekken, afgewerkt met bijzondere details. Tussen de gemetselde vlakken bevinden zich de ramen van vloer tot plafond. In de zijgevel lopen deze ramen in een punt tot aan de nok. De entree wordt omlijst door een stalen UNP met een invulling van houten lamellen.