Monumentale boerderij Ooij: vergunning verleend

In de zomer van 2020 is gestart met het ontwerp voor de herindeling en renovatie van een monumentale boerderij in Ooij. Veel boerderijen bevatten een groot woonoppervlak, maar in dit geval betrof het echter een bijzonder vraagstuk waarbij het juist de uitdaging was om optimaal wooncomfort te realiseren op een relatief klein oppervlak. Uitgangspunten in het ontwerp waren dan ook een heldere, overzichtelijke indeling met veel openheid en licht waarbij de karakteristieken van de boerderij teruggebracht zouden worden. Inmiddels zijn de diverse ontwerpfases doorlopen en is de vergunning verleend.

Het is bij de renovatie van dergelijke monumenten belangrijk dat er een solide, bouwkundige basis is. Op onze website vindt u meer voorbeelden van monumentale projecten waarvoor wij in de afgelopen jaren het ontwerp, de bouwkundige uitwerking en vergunning verzorgd hebben.