de Achtertuin Nijmegen volop in bedrijf

Boeijenjong Architecten werd gevraagd een ontwerp te maken voor tijdelijk horecapaviljoen de Achtertuin op het NYMA terrein achter de VASIM in Nijmegen. Het betreft een placemaking project geïnitieerd door Brent Rozendaal en Diede van Overbeek, de mannen achter de festivals Drift en SMKMRKT. Het gebied is momenteel sterk in ontwikkeling en het doel van het project was om het terrein al aantrekkelijker te maken en meer bekendheid te geven.

De Achtertuin is inmiddels vanaf juni geopend. Deze stadsoase van Nijmegen heeft een uitgebreide muzikale programmering. Daarnaast staan echter ook films, yogalessen en een platenmarkt op de agenda. Ook 3 op Reis heeft inmiddels de Achtertuin ontdekt. Vanaf minuut 24.30 laat Chris Zegers zien hoe het horecapaviljoen zelfs op een druilerige dag zijn charme behoudt.