Oplevering energie 0 woning Veenendaal

Op een prachtige locatie in Veenendaal-Veenderij ontwierp Boeijenjong Architecten een landelijke villa waarin een klassieke vorm en moderne materialen worden gecombineerd. De opdrachtgever vroeg om een heldere, unieke woning waar maximaal licht in huis valt. De woning kent twee gezichten: enerzijds de verticale entree met hoge vide en gesloten trap welke voor een statige uitstraling zorgt. Anderzijds de horizontale oriëntatie met veel glas aan de zuidkant. De grote veranda zorgt voor een geleidelijke overgang tussen binnen en buiten. Vanuit het beeldkwaliteitsplan zijn strenge eisen gesteld aan de kap. Om onder de lage kap met grote overstekken toch voldoende licht en ruimte op de verdieping te krijgen, is een uitsnede gemaakt met houten lamellen. Hierdoor lijkt de kap visueel door te lopen en wordt het directe zonlicht doorbroken.